torsdag 15 oktober 2009

Ungdomligt fräsch

Tja

Som jag berättade sist brukar jag gå på lunchen, det gjorde jag även idag. Sköönt i luften, solen stod lågt som den nu gör vid den här tiden, men silades milt av kvarhängande rödfärgade blad på lönnarna som frekvent kantar cykelvägen där jag ilar runt. Ilar, ja, jag inbillar mig att jag verkligen kommer iform, och tar alltså stora steget först, lutandes framåt, halvspringande, liknar nog mest en halvtossig medelålders med en del grått i tråkiga frisyren och fotriktiga skor.

Fotriktiga, javisst, till och med slutade tidigare en dag för att gå på skorea! Inte sådär läckra skor alltså, utan FOTRIKTIGA. Har frestats att använda dem i trädgården, tänk att räfsa i nyinköpt läder, men nja, vill inte riktigt slita så mycket på dem ännu.

Forsar fram i villakvarteren en bit bort från affärsgatorna där lunchrestaurangerna trängs med sina enahanda priser. 75, 75, 85 och, nej, det var inget mer.
Äppelträden här i området är gamla som gatan. Tjocka mossbeklädda stammar, mängder med frukt finns fortfarande på grenarna. Frestas för ett ögonblick att palla, minnen av springande smala pinniga ben tränger fram, men de får tyvärr inte återupplivas. Ett gäng inhyrda hantverkare lurar vid knuten, bligar ut på mig som saktat av farten för att studera den växande brottsprovokationen, de njuter sina lunchcigaretter. Pratar med varandra, hör inte riktigt, Polska? Kanske..

Glad i hågen kommer jag åter till affärsgatan. Pilar in på närköpet för att handla dagens lunchlåda. Känner mig fräsch, ungdomlig med rosor på kinderna.. Framför mig i kassakön står en ung man med en vällastad varuvagn och en liten uppflugen i sitsen. Liten kille, 2 år kanske, storögd och glad. Jag ler och vinkar, känner mig sprallig. Han ser plötsligt frågande ut, sedan hoppfull. Jag ler så örona nästan trillar av, han slår ut med sina knubbiga armar och öppnar munnen…

FARMOR!!!

3 kommentarer:

 1. Åh, blev du 25 år äldre på 4 röda:)ja dessa superärliga barn..fotrikiga jo det ska det vara,det gör att man håller humöret..uppe:)

  SvaraRadera
 2. Så e de ju. Fick mina första grå vid 24.. Så tja.. barn ska ju säga sanningen, men den här illbattingen...

  :)

  //S

  SvaraRadera
 3. Härligt! Tänk - han har kanske en jätteung farmor, och han associerade ju till någon som han gillar skarpt, så ta det till dig. Farmor låter bättre än tant i alla fall? Det blev jag kallad första gången i 17-års åldern...
  Eva

  SvaraRadera