lördag 17 oktober 2009

Ljusbärare

Tack och lov för stearin, tänk den som kom på det där receptet till obskyr blandning som brinner utan hemska dofter eller sotig rök, underbart i höstmörkret, och underbart överallt. På altanen har jag en stearinljuskrona där det får plats 3 ljus, inte så många kan tyckas, men kronan är av gjutjärn och mycket mäktig. Skuggorna som den kastar är surrealistiska och jugendinspirerande. Brukar tända den ibland, bara för att kunna sitta inne i värmen och iaktta.

Gillar också doftljus, samlar under sommaren i en burk som sedan brukar tömmas under de mörka månaderna. Populärt i badrummet, luktar oftast mest otända.. Lustigt..

Nåja, ute längtar jag efter punktbelysning, men det finns inte riktigt ekonomi för att gräva ned ledningar i den omfattning jag skulle önska. Smyger därför runt och placerar värmeljus i små lyktor här och där, då och då.. I växthuset brukar jag sätta en maschall.. Det får den plastiga skapelsen att lysa som ett landande UFO och ger garanterat växterna däri lite nattvärme. De enda som skulle kunna protestera är möjligen växthusgrannen, men de har en bevakningslampa riktad mot vårt vardagsrum som tänds sporadiskt som en jättelik strålkastare helt slumpmässigt om kvällarna.. Ha!

Mer ljus i tillvaron, tillönskas er alla!


//j

3 kommentarer:

  1. Mysigt det där med ljus,ja inte grannens, strålkastare..

    SvaraRadera
  2. Sonen har satt upp fina lampor i bokhyllan, finns massa smått och gott på ikea, varken dyrt eller svårt.

    SvaraRadera