torsdag 8 oktober 2009

Herreminje vad tiden går.

Datorn har varit nere för räkning, och sedan funkade inte internet. Allt detta informationsbaserade blir bara för mycket ibland.

Trist med hösten, eller hur? Kallt och bistert om morgonen när man nyvaken sticker ut näsan. Huttrar fram till bilen som är täckt av en hård isskorpa som man –utan vantar- måste ta sig an. För lat för att sätta i motorvärmarsladden på kvällen, och det får man vackert betala för. Fingrarna kröker sig av kylan och stelnar. Äppelträdet som inte hann grävas ned står och lutar sig oroligt mot husväggen, ska jag hinna planteras?

Tja det ser inte lovande ut en sån här morgon, tidlösan har lagt sig mot marken, och körsbärsträdet har redan fällt alla sina blad, står där vridet och förtorkat i blåsten. In i bilen, iskall om rumpan direkt, igång med fläkt och värme på högsta läget. Fläkten frustar fram ett ledset löv. Jag suckar och rutan immar omedelbart igen. Får nu börja skrapa på insidan av fönstret också. Hoppas på mildare väder till helgen. Då ska jag plocka slånbär, och plantera äppelträdet, och rensa sista tistlarna från rabatterna, och tja, ta det lugnt. Gissa vad jag kommer att prioritera?

Japp precis, som förra helgen.

j

5 kommentarer:

 1. Och jag som bara älskar hösten! Gör ett besök på min blogg och pigga upp dig så blir det nog både planterat och njutit i helgen!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Motorvärmare är jättebra, när den väl är inkopplad så är bilen uppvärmd,hemskt att fysa..bbrr!

  SvaraRadera
 4. Jo, visst kan hösten vara fin, det är nog vetskapen om kommande vinter som svider. Förbereder mig som bäst för kyla och rusk.. Startar en till blogg:) risk för att latheten tar överhanden och skrivandet minskar, men asch, jag gillar ju allt som är gott och läckert, ska länka dit.

  //S

  SvaraRadera
 5. Vackraste och varmaste höst jag minns ;)

  SvaraRadera